Mamma Saar
Draagconsulent ergonomisch dragen

Wie is Mamma Saar


Ik ben Sara, 33 jaar, getrouwd met Jasper en mamma van Fenn (4) en Duuk (1,5). 

Voordat ik ervoor koos om fulltime mamma te zijn heb ik gewerkt als gespecialiseerd gezinsbegeleider met kinderen met autisme. Daarvoor werkte ik als groepsleidster in de kinder- en jeugdpsychiatrie en als beleidsmedewerker en projectleider in welzijnsland.


Vanuit de liefde voor het onvoorwaardelijk moederschap is ook mijn liefde voor het dragen ontstaan. Fenn heb ik zelf weinig gedragen. Door mijn lichamelijke ongemakken na de bevalling vond ik dat te zwaar (wist ik toen maar van het bestaan van ergonomisch dragen en draagconsulenten!) Gelukkig is Fenn wel veel gedragen door zijn pappa! 

Duuk draag ik zijn hele leventje veel en graag. In eerste instantie uit gemak. Om mijn handen vrij te hebben voor Fenn en op deze manier Duuk toch lekker bij mij te kunnen hebben. Ik leende een rekbare en geweven doek van een lief vriendinnetje en mijn liefde was geboren. Na een bezoekje aan een consulent kocht ik mijn eerste eigen draagdoek. Heerlijk vond ik het en het knopen vond ik leuk! 


Als dragende moeder kreeg ik veel opmerkingen, bijna allemaal positief! En ook veel vragen van andere moeders. Ik merkte dat ik het heel leuk vind om daarin te adviseren. Ik las me steeds meer in en kwam de opleiding tot draagconsulent tegen. Ja, dat lijkt me leuk!
Dus ik schreef me in bij het Instituut voor Hechting en volgde de opleiding tot draagconsulent 1.

Met de kennis die ik daarbij heb opgedaan en inmiddels ook de nodige ervaring kan ik jou leren knopen of helpen ontdekken welke manier van dragen het beste bij jou/jullie en je kindje past!